Francisco Contreras

kontakt:
francisco@contreras.se
twitter.com/frassecontreras
Podcast Terminal 5
MediaConsöndag, juni 28, 2009

Honduras president Zelaya i TV-intervju

Presidenten Zelaya just nu i tv-intervju i Telesur säger att han tidigt på morgonen idag kidnappades och fördes till Costa Rica. Zelaya säger att ett flertal statschefer i Latinamerika har fördömt statskuppen, dock har Zelaya väntat på att USA och Obama ska uttala sig. Han säger att den statliga tv har stängts av men att han förväntar sig att några modiga journalister ska rapportera i landet om vad som händer. Under intervjun rapporteras att Vita Huset har sänt ett uttalande där man visar sin oro för vad som sker i Honduras och att politiska spänningar i landet bör lösas med fredliga medel. Dock inget fördömande. Zelaya uppmanar alla demokratiska krafter att gå ut på gatan och försvara demokratin. Imorgon träffas den latinamerikanska samordningsorganisationen OEA och Zelaya säger att han kommer att närvara.

4 kommentarer:

Anonym sa...

De demokratiska krafterna med Chavez i spetsen borde göra som CIA gjorde i Iran nyligen fast omvänt. Hjälp behövs innan en ny våg av fascistiska lydregimer till USA blodar ner kontinenten.

Anonym sa...

Skulle inte kalla Chavez demokratisk kraft direkt, snarare skolexempel på korporativistisk fascism. Tröttsamt med intelektuella borgarban som projecierar sina vänsterdrömmar på dessa fascister och hlälper dem att skapa sina fantasifoster. Som vanligt är det vanligt folk som får lida. Bor själv i Honduras. Zelaya är en konservativ timmerhandlare som ägnat sin politiska karriär som kongressledamot åt att godkänna stora energikontrakt (säkert mot saftig kommission). Han blev chavista över en natt. Kostnad för Chavez: 100 000 dollar, vilka Zelaya kunnat disponera fritt för att köpa politiskt stöd (en säck gödningsmedel om du lovar att stödja mig). Regeringen har fortfarande inte presenterat någon budget för året (vilket skulle gjorts i september) och ägnar sig därför fritt åt att spendera folkets pengar utan någon som helst kontroll. Det är inte demokrati. Och det har definitivt ingenting med socialism att göra. Narcissism med faschistoida drag!

Anonym sa...

Chavez är demokratiskt vald ANON 7:23, varför inte vara ärlig och erkänna att du är brunfascist och stöder avsättningar kupper färgrevolutioner och dödsskvadroner bara de är amerikanska?

Dina och brunhögerns metoder saknar folkligt stöd, liksom analfabetism och massarbetslöshet och mord på fackföreningsledare.

Anonym sa...

Anonym 11:20,

Blanda inte ihop pöbelvälde och demokrati, de begreppen har lite med varandra att göra.