Francisco Contreras

kontakt:
francisco@contreras.se
twitter.com/frassecontreras
Podcast Terminal 5
MediaConlördag, juni 13, 2009

NATO bombar svenska civila

Det allt mer intensiva samarbete mellan NATO och Sverige har nu fått hit turkiska och USA stridsflygplan som övar i norra Sverige under namnet Loyal Arrow. Det är samma stridsflygplan som bombar kurdiska byar i Turkiet och mördar barn i Afghanistan. Det är samma stridsflygplan som släpper ner klusterbomber och bomber med utarmat uran. Det är samma NATO-styrkor som upprepade gånger begått krigsbrott. Så allvarligt är det!
Upprörande är de som stödjer militärövningen som sossen Urban Alhin. Målet är förstås för Alhin och andra hökar att föra in Sverige i NATO.

Jonas Ek, Ofogare och en av dem som försöker stoppa NATO-övningen genom att ta sig in på området skriver att "De som övar sig på krig i Norrland den här veckan är NRF, Nato Response Force. NRF beskrivs av Natoledare som "motorn i alliansens utveckling" och "organisationens hjärta". Det är där Sverige är den här veckan - i Natos hjärta. Det är Nato som helt och hållet planerar och styr den pågående övningen, Sverige är bara värd och deltagare"

Sex aktivister från OFOG befinner just nu inne det militära skyddsområdet. Igår fredag exploderade bomber inne på området. Samtliga fredsarbetare är oskadda, men chockade över att militäralliansen valt att bomba området trots civil närvaro. En OFOG-aktivist som har kontakt med dem skriver "Ofogarna har sedan över ett dygn befunnit sig inne på skjutområdet, men hållit sig i utkanterna för att inte utsätta sig för någon fara. Området är ungefär 7 gånger 3 mil stort och den del av området som NATO använder för att denna vecka testa bomber är i mitten av området. Vi har varit i kontakt med både ledningen för NATO-övningen och Ofogarna på plats. Att NATO i går kväll valde att utföra explosionerna trots att de visste att det befann sig civila inne på området är verkligen helt offattbart. Vi är i kontakt med media som är lika upprörda som vi och kommer fortsätta jobba med detta under lördagen" 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hört talats om sonic booms ?

Anonym sa...

Är du också bombad? det verkar så

Anonym sa...

"...valde att utföra explosionerna...."
så så, tillbaka till svenskalektionen nu små barn