Francisco Contreras

kontakt:
francisco@contreras.se
twitter.com/frassecontreras
Podcast Terminal 5
MediaConlördag, februari 11, 2006

Fullsatt och lyckad träff med Aleida GuevaraÖver alla förväntningar resulterade mötet idag med Ches dotter, Aleida Guevara. Åsö Gymnasiet var fullsatt och många fick vända hem när de inte fick plats i salen. Aleida som är läkare pratade om USA:s blockad mot Kuba som gör att kubanerna inte ens får köpa nödvändig medicin från USA. Blockaden sker på alla fronter och USA driver en agressiv kampanj i världen, inte minst i Europa, för att även andra ska hänga på i blockaden mot Kuba.

Aleida nämnde att hon under resan i Europa förstått att europeerna är mycket oroade för vad som händer på Kuba och att hon kunde säga detsamma om att kubanerna är djupt oroade för vad som händer i Europa. Krig och privatiseringar av välfärden måste vara stora bekymmer för det gamla Europa. På tal om hur USA och den rika världen agerar idag som så kallad moralisk supermakt, undrade hon hur det kommer sig att I-länderna ger sig rätten att diktera för tredje världen vad som är bra och dåligt för dem. Vem gav I-länderna denna rätt?

Aleida Guevara berättade också om när hennes far, Che Guevara, tog farväl av familjen för att åka först till Afrika och sedan till Bolivia. Hon var då 4 år.

Kulturinslagen var många och bra, bl a Sven Wollter som sjöng och läste dikter, Latin Kings Doggelito med El Primo rappade loss och Jan Hammarlund fick med hela publiken i allsång. Mycket varm och bra kväll!

Inga kommentarer: