Francisco Contreras

kontakt:
francisco@contreras.se
twitter.com/frassecontreras
Podcast Terminal 5
MediaConmåndag, januari 24, 2011

Total kapitulation!

Total kapitulation, konstaterar Tariq Ali om det som kommit fram i de hemliga dokumenten som Al Jazeera publicerar kring förhandlingar mellan Palestina-Israel. Hamas hånskrattar men dokumenten avslöjar Israels sanna ansikte, skriver Gahrton. Idag kom det fram att de första som offrats i förhandlingarna är de palestinska flyktingar. USA vill skicka de till Sydamerika. Även Jerusalem var de palestinska förhandlarna villiga att släppa. För vad?

Gahrton menar att PLO under åratal gjort eftergift efter eftergift. Utan resultat. Vilka eftergifter har Israel gjort? Ändå vägrar israelerna skriva på ett avtal och kompisarna i medierna skyller på palestinierna . "They wanted Palestine to be crushed before they would agree to underwrite a few moth-eaten protectorates that they would supervise indefinitely" skriver en förbannad Tariq Ali.

Så vad återstår? Gahrton menar att risken är att konflikten eskalerar i våldsamma konfrontationer "om inte omvärlden övergår från ord till handling kommer snart en del palestinier att göra det". Folkmord, befarar Tariq Ali. Han konstaterar resignerad att en två-stat lösning är död. Ztanczak i Judar för israelisk-palestinsk fred menar att Israel punkterat alla förutsättningar för en självständig palestinsk stat, "Israel har inget intresse av en fredlig lösning". Uppenbarligen har hoppet avtagit. Al Jazeeras Palestinepapers är bara en fingervisning av en långdragen "fredsprocess" där israelerna vunnit mycket tid och positioner, "världssamfundet" offrat ett ockuperat och förtryckt folk och palestinierna förlorat ett decennium av kamp och organisering i hopp om en förnedrande och pinsam fredsförhandling.

Inga kommentarer: