Francisco Contreras

kontakt:
francisco@contreras.se
twitter.com/frassecontreras
Podcast Terminal 5
MediaConmåndag, januari 17, 2011

Diktatorn Baby Doc is back?

Förre diktatorn Jean-Claude "Baby Doc" Duvalier är tillbaka på Haiti efter 25 år. Hur han släpptes in i landet är oklart men allt pekar på att Frankrike och USA ligger bakom diktatorns återkomst för att få bort Rene Preval från makten. Det märkliga är att USA inte låtit förre presidenten Aristide återvända och inte heller hans parti ställa upp i val. Enligt Telesur har medierna i landet inte informerat om diktatorns närvaro i landet. Enligt vad som kommit ut kommer Baby Doc att hålla en presskonferens idag måndag. Diktatorn, som störtades i ett folkligt uppror, bor på ett 5-tjärnigt hotell bevakad av FN-soldater (sic). Än så länge har varken FN eller USA som militärt kontrollerar landet gjort några uttalanden. Allt kan faktiskt hända nu när Haiti befinner sig i ett politiskt kaos.

3 kommentarer:

Berno sa...

Enligt andra röster kan det vara så att även Preval är delaktig i planerna tillsammans med USA och Frankrike, för att kunna sitta kvar. Tycks råda ett fullständigt kaos, där ingen vet var de har varandra.

Anonym sa...

Har Ni något bevis på att det USA som ligger bakom det här, eller tillhör Ni till de som tror att allt som är fel i välden är USAs fel?

El Zorro sa...

USA och Frankrike kontrollerar Haiti militärt. Flygplatsen likaså. Hur kunde diktatorn landa på Haiti utan rättsliga konsekvenser?