Francisco Contreras

kontakt:
francisco@contreras.se
twitter.com/frassecontreras
Podcast Terminal 5
MediaConsöndag, december 05, 2010

Digital McCarthyism, klappjakten på Assange

Den digitala McCarthysmen har i Sverige en aktiv hejarklack. Flera av de som tidigare skrek sig hesa för yttrandefriheten gällande Muhammedkarikatyrer hejar nu på när USA med alla medel försöker tysta WikiLeaks.
Kollade precis på latinamerikanska nyheter som rapporterar om hur Sverige hjälper USA att få tyst på Assange. Få tror att åtalet i Sverige är seriöst menat. Klappjakten på den nya frihetsikon, snart lika populär som Che Guevara och nu mer svartlistad av USA än Bin Ladin, försvagar demokratin och gör världen tystare.

Julian Assanges livsförsäkring är ett arkiv med 1,39 gigabytes som heter Insurance.aes256,wikileaks och som är kodad med ett komplext kryptografiskt system. Om det händer honom något kommer WikiLeaks att avslöja koden till denna svarta låda.

WikiLeaks avslöjar maktens konspirationer och hycklerier. Brott mot mänskliga rättigheter i Irak, kriget och korruptionen i Afghanistan och de diplomatiska påtryckningar från världens enda supermakt. Informationen öppnar vanliga människors ögon. Det som WikiLeaks informerar är flera gånger mer och bättre än vad världens stora medier gjort i åratal. Vi bör inte låta "medium size dog with big dog attitude" stänga världens viktigaste nyhetsförmedlare, vi måste försvara yttrandefriheten, nu på riktigt.

Inga kommentarer: