Francisco Contreras

kontakt:
francisco@contreras.se
twitter.com/frassecontreras
Podcast Terminal 5
MediaCon



lördag, november 24, 2007

Kasparov är inget alternativ för Ryssland

Medias förenklade rapportering skildrar de kommande valen i Ryssland till både Duman den 2 december och till president i mars nästa år som en strid mellan den onda auktoritära Putin och de goda demokratiska krafterna samlade kring Garry Kasparov.
Han är presidentkandidat för Ett annat Ryssland, som i väst beskrivs som en bred och demokratisk rörelse, som är varken höger eller vänster. Skickligt har Kasparov utåt använt sig av generaliseringar som går hem framförallt i väst, kring mänskliga rättigheter, frihet mm. Dock när man skrapar på ytan avslöjar sig den gamle shackspelaren.
I en intervju i veckomagasinet Fokus säger Kasparov att han i de flesta europeiska länder skulle politiskt hamna bland de konservativa. Han är för fria marknader och minimala regleringar. Hans politiska föredömen är Churchill, Reagan och Thatcher. De hör "alla till den kategori människor som hade starka övertygelser och stred för dem hela livet, vare sig de var populära eller inte".

Detta är inget bra alternativ för Ryssland.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så du föredrar alltså Putin före Kasparov för att denne är nyliberal. Att Putin alldeles uppenbarligen är en antidemokratisk despot spelar tydligen ingen roll, för enligt dig finns inget värre än nyliberalism.

Dina åsikter är fullständigt genomvidriga, men knappast förvånande. Vänsterfascister som du har alltid hatat demokrati.

Francisco Contreras sa...

Nej, jag föredrar inte Putin. Men Kasparov är inget bra alternativ.

Jag kan bara föreställa mig dina åsikter, bruna, mörk bruna.