Francisco Contreras

kontakt:
francisco@contreras.se
twitter.com/frassecontreras
Podcast Terminal 5
MediaConfredag, september 17, 2010

Vi fortsätter kampen mot rasismen

Vi kommer fortsätta bemöta rasisterna på gator och torg, med fredliga former och med stor respekt för mötesfriheten. Inte förbjuda men bemöta rasisterna på alla platser och i alla lägen! Inga rasister i vår riksdag!

14 kommentarer:

suka sa...

Definiera "Bemöta".

Francisco Contreras sa...

fredligt, demokratiskt, utan våld, med respekt för mötesfrihet och yttrandefrihet

Mille sa...

det är fint att försvara demokratin i teorin men det är 100% bättre att göra på plats. högeralliansen flörtar vilt med rasismen och extremhögern gör deras skitgöra på gatorna. dem kommer inte att få vara oemotsagda. nej till rasism!

Anonym sa...

Att med vuvuzelor och megafonhögtalare försöka överrösta andra och förvägra dem möjligheten att göra sig hörda - det är bara inte yttrandefrihet, Fransisco. Det vet du

Anonym sa...

Är helt övertygad om att drevet mot SD haft framgång. Känner många som är övertygade om att det är ett rasistiskt och till och med nazistsikt parti. Likaså att de saknar kompetens och bara är en samling nötter och hälften är brottslingar etc. Men ser man det krasst så är tex utbildningsnivån högre i SD än i övriga partier, de har nog totalt sätt färre antal brottslingar på valbara platser etc. Deras företrädare har också nog snarare vunnit än gjort bort sig i de få public media debatter de fått inbjudan till. I övrigt håller jag med Söder om Iranvarning, Räknar man statistiskt på hur andelen muslimer i landet ökat sedan slutet av 60-talet så är det faktiskt nästan 19 % ökning per år (ca 500 i slutet av 60-talet och 500000 nu ca 40 år senare. Övrigas population har ökat ca 0,3 % från ca 7,5 miljoner till 8,5 miljoner. Med samma ökningstakter är antalet muslimer i majoritet om 16 år. Orimligt förstås då de börjar från lägre tal. Men om 30 år lär det vara ett faktum om inget görs. Vad innebär detta då? Jo utgå från att det inom ett par riksdagsval finns ett muslimskt parti med betydande siffror på valen som vill ha sharialag (så är det i alla länder med muslimsk population), räkna också att detta kommer i majoritet i en lågkonjunktur (så som tex skett i turkiet som numera styrs avv ett muslimskt fundamentalistiskt parti). Det finns tyvärr inga historiska fakta som pekar på att det kommer bli annorlunda här så vårt land har ett framtida problem som nog enbart hade kunnat undvikas om alla partier och journalister hade ställt sig bakom SDs politik. De som klankar bäddar för att deras barn och barnbarn får straffskatter för att de inte är muslimer etc och kanske tvingas fly sitt land. Enbart för naiva föräldrar som ansåg sig ha någon abstrakt mänsklig egenskap -ungefär som offerlamm som slåss om att först bli slaktade då de tycker synd om sina kompisar, samt fullfjädrade liberaler.

Anonym sa...

Jag känner bara förakt för dig - ändå har jag röstat på V flera gånger´. Yttrandefriheten är helig, eftersom jag inte kan stryka dig, är jag nu tvungen att rösta på MP...trots deras borgerliga värderingar

Anonym sa...

"Jag ogillar skarpt det du står för men är beredd att dö för din rätt att få framföra dina åsikter".
Det är måhända ett slitet citat men beskriver tydligt en av demokratins byggstenar.
Kan det vara något för dig att reflektera över eller står du fast vid rätten att störa andras möjligheter att framföra sina budskap?

Anonym sa...

Yoani Sánchez som bloggar från Kuba är en sann demokrat. Du är det inte.

Anonym sa...

bra Frasse!

Herr Eriksson sa...

Du lägger väl upp en ny bild av dig så vi får se hur du ser ut efter att din partiledare dragit dig i örat?
Det är för sorgligt att du inte tidigare fått lära dig vad sann demokrati är - men vänta bara tills svenska folket fått nog av tokvänstern och som en man går ut på gator och torg och skanderar "inga kommunister på våra gator. Det ska bli intressant att höra din kommentarer då! Glöm inte heller bort att V är ett parti med marginellt väljarstöd - efter valet kanske det visar sig att det svenska folket faktiskt föredrar "rasisterna" i SD framför odemokratiska kommunister!

Anonym sa...

"Rasism" i (v):s vokabulär är ju ett minst sagt vidsträckt begrepp.

Kan tänka mig att du själv ingår i det begreppet. Du är själv rasist. Läs partiprogrammet.

Om du stör ett möte genom att omöjliggöra för människor att höra vad som sägs, så har du naturligtvis inte visat respekt för vare sig mötes- eller yttrandefrihet.

Ofattbart att du står på valbar plats till Riksdagen. Säger tyvärr en hel del om Vänsterpartiet. Trist.

Vilka pajaserier.

Du lever tydligen på våra skattepengar också, jobbar på SIDA. Se då till att visa respekt för vårt demokratiska system.

Anonym sa...

V är som USA, man måste ha en fiende att kämpa mot - "Vi fortsätter kampen..".
Vad ska ni göra om SD inte kommer in i riksdagen? Kanske ni skulle prova på att göra en människa glad. Inte bara vara mot och förstöra för människor så som V:s hanlangare nu gjort i 10 års tid.

Anonym sa...

SD använder sig av demokratiska täckmantlar som yttrandefrihet för att bedriva hets mot folkgrupp, invandrar fientliga lögner och rasistisk propaganda i massmedierna samt på parker och torg. SD som sina föregångare balanserar på yttrandefrihetens lina och systematisk återfaller i missbruk av friheten i fråga för att uppnå sina egna syften. Det är tydligt att på den politiska arenan och bland etablerade politiker i hela politiska spektrum finns en anmärkningsvärd okunskap om skiljelinjerna mellan rasistisk propaganda, yttrandefrihet och hets mot folkgrupp.
Demokratin kan inte upplåta det offentliga rummet åt sådana antidemokratiska krafter med ett sådant uppsåtligt ohederligt beteende och tillåtta dess egen undergång.
Dessa mörka krafter använder en annan täckmantel och det är ordet DEMOKRATI vilket de använder som sköld för att dölja sin rasistiska och fascistiska essens.
Eller kan man likställa dessa Nya Demokrater (SD) med de Nya Moderaterna (M)?
Eller kan man likställa dessa Nya Demokrater (SD) som sägs sig vara ett folkligt parti med Folkpartiet (fp)?

//VFSES
Eller kan man likställa dessa Nya Demokrater med sina Svenska flaggor, landskapsfanor, folkdräkter i ett tåg genom Stockholm, som centerpartisterna. Det hade suttit fint.

Anonym sa...

Vissa Vänsterpartister och ung vänsters skränande och sabotage mot mötesfriheten verkar tyvärr ha hjälpt SD in i Riksdagen. Tänk över era metoder!