Francisco Contreras

kontakt:
francisco@contreras.se
twitter.com/frassecontreras
Podcast Terminal 5
MediaContorsdag, februari 18, 2010

Cold Response - tyst respons från media

9 000 soldater från 14 länder deltar i NATOs militära övningen Cold Response som startade idag fram till den 4 mars. Nytt är att det är första gången en NATO-övning sker på svensk mark och med svenska soldater. Ca 1 000 svenskar deltar inom ramen för Nordic Defence Cooperation.
Annars har denna kanske största NATO-övningen någonsin i Sverige gått medierna förbi som om det inte hänt. P1 nyhetsmorgon rapporterade idag om en nordisk övning utan att nämnda att det är NATO som står bakom. SVT har inte uppmärksammat den alls. En grupp aktivister står nu varje dag utanför TV-huset med en banderoll NATO ÄR I SVERIGE. VAR ÄR SVT & SR?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Varför är det inte ok att samarbeta med de länder som vi redan ekonomiskt och politiskt redan samarbetar med?

Lek med tanken att det inte är NATO länder vi samarbetar med utan att det är våra Europeiska samarbetspartners som vi samövar med, är det inte då rättfärdigat?

Att dessa länder ingår i NATO har inget att göra med dessa övningar. Detta är en övning med till största del Europeiska medlemmar.

Om man är för denna typ av alliansfrihet som duv erkar vara för, kan du då förklara varför det inte står några demostranter utanför TV huset när Svenska förband samövar med Ryska förband?

Anonym sa...

Nä, ha, ha... det har ingenting med NATO att göra. Låt barnen leka krig

Anonym sa...

ha ha ja låt oss leka krig.
och i morgon börjar de. game on!