Francisco Contreras

kontakt:
francisco@contreras.se
twitter.com/frassecontreras
Podcast Terminal 5
MediaConfredag, augusti 17, 2012

Parallellernas motsättning - Assange och Pinochet

Kan inte låta bli att dra paralleller mellan  och  "kvarhållande" i London. Den spanske advokaten Baltasar  är med, då som åklagare och ivrig för att ställa Pinochet inför rätta för brott mot mänskliga rättigheter. Idag för att förhindra att Assange utlämnas till Sverige/USA (obs ej att förhindra att han åtalas för anklagelserna om våldtäkt och sexuellt ofredande). 

Även den internationella och mediala uppmärksamheten är sig likt,  liksom hejaklackarna för och emot. De stora ordens makt och de "sakkunnigas" intetsägande analyser. Den politiska positioneringen och de politiska konspirationer.


Men kanske det som är mer sig likt är Storbritanniens bisarra roll. Då med Pinochet och nu med Assange. Då vägrade britterna att utlämna Pinochet till Spanien och skickade diktatorn till min och många andras besvikelse tillbaka till Chile. Idag gör de tvärtom, de VILL så gärna skicka honom till Sverige att de t o m hotar att begå ett grovt brott mot internationell rätt genom att hota att anstorma Ecuadors ambassad. 


Inga kommentarer: