Francisco Contreras

kontakt:
francisco@contreras.se
twitter.com/frassecontreras
Podcast Terminal 5
MediaConmåndag, maj 31, 2010

Satans mördare

över 16 dödade och 60-tals skadade när israelisk militär attackerade aktivistkonvojen Ship to Gaza. Ship to Gaza är en internationell oberoende biståndsinsats med mål att transportera förnödenheter till befolkningen i Gaza. Med ombord på konvojen finns bland andra författaren Henning Mankell, konstnären Dror Feiler, Ulf Carmesund, ordförande internationella broderskapsrörelsen och riksdagsledamoten Mehmet Kaplan (MP).

- Jag känner sorg och bestörtning över Israels agerande. Man krossar fredlig och folklig solidaritet med det grövsta av våld, säger Hans Linde, utrikespolitisk talesperson (V). Israels regering skriver med blod in sig i historieböckerna som en av vår tids värsta förbrytarregimer, de kan inte kallas för något annat än ”satans mördare”!

- "Vi fördömer den israeliska militärens dödsskjutningar och övervåld mot de humanitära aktivister som försökt forsla förnödenheter till Gaza med båt. Aktionen är ytterst allvarlig och har den inträffat på internationellt vatten står detta helt i strid mot folkrätten", säger Mona Sahlin (S), Lars Ohly (V) och Maria Wetterstrand (MP).

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kommer hädanefter att kalla Israel vid dess rätta namn. Nazi Israel. Jävla terrorister och mördare. Israel borde slängas ut från Sverige och EU. Vi ska inte ha något samarbete eller några kontakter med denna mordiska regim.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Är det ett brott att vilja transportera in hjälpen från skeppen via landväg? Det var det Israel föreslog till skeppen innan dom bordade.
Är det brottsligt att motverka våld från passagerarna som vill göra soldaterna illa?

Gaza är under blockad av Israel OCH Egypten för att dom krigar.

Anders Troberg sa...

"Är det ett brott att vilja transportera in hjälpen från skeppen via landväg?"

Israel hade för avsikt att beslagta merparten av hjälpsändningarna den vägen.

"Det var det Israel föreslog till skeppen innan dom bordade.
Är det brottsligt att motverka våld från passagerarna som vill göra soldaterna illa?

Gaza är under blockad av Israel OCH Egypten för att dom krigar."

Skilj på försvar och attack. Israel är angriparna, man har rätt att försvara sig.

DickeFix sa...

Israel verkar som vanligt svarat med övervåld när de känt sig provocerade. Man ska dock hålla i minne att inte alla judar stödjer Israels politik som styrs av hårdföra militanta sionister. Det finns många judar som är helt emot Israels rasistiska behandling av palestinierna så kritiken mot Israels politik får inte bli till antisemitism.

Sionismen var en judisk nationalistisk rörelse som ville att judarna skulle få ett hemland. De var därmed inte så olika de palestinier som idag vill uppnå en fri och självständig palestinsk stat. Liksom palestinierna använde en del militanta sionister terrorism som politiskt medel, t.ex. Sternligan med Yitzhak Shamir som ledare. De flesta judar är dock inte sionister och även bland sionisterna fanns det många som förordade en politisk linje. Albert Einstein, själv politiskt aktiv jude, skrev 1939:

“Jag skulle mycket hellre se en rimlig överenskommelse med araberna på basis av fredligt samliv än tillkomsten av en judisk nationalstat. Bortsett från de praktiska synpunkterna motsätter sig min uppfattning om judendomens egentliga väsen tanken på en judisk stat med gränser, armé och ett visst mått av makt, åtminstone tills vidare, oavsett hur liten den må vara. Jag är rädd för att judendomen skulle ta skada till sin själ, i synnerhet genom uppkomsten av trångsynt nationalism bland våra egna, vilket vi ju redan tidigare, utan att det funnits någon judisk stat, måst bekämpa med all kraft.”

Tyvärr besannades hans farhågor och på samma sätt som militanta islamister förstör Islams anseende så förstör de militanta och nationalistiska sionisterna judendomens anseende.

Jerry sa...

Den israeliska försvarsmakten har ännu inte släppt ut filmklipp från bordningen. Men alla har brotom att vara experter på vad som har hänt....

Enligt uppgifter i israelisk TV hade de humanitära aktivisterna även utrustat sig med molotov cocktails - fredsaktivister....

Har alla redan glömt DARFUR konflikten?!
Varför kommer inte en SHIP TO DARFUR?!

@ Anonym sa... 9:22 fm
Du skriver; "Israel borde slängas ut från Sverige och EU." ...?!?!?!

På vilken planet lever du?

Mattias sa...

Videoklipp som visar en del av händelseförloppet.

http://www.youtube.com/watch?v=gYjkLUcbJWo

Johannes Forsblom sa...

Hej Frasse!

Israel hävdar att massakern på civila var motiverat, eftersom deras soldater blev attackerade och att de handlade i självförsvar.

Men de blev attackerade när de bordade ett fartyg på internationellt vatten som de inte har någon laglig rätt att gå ombord på, de betedde sig som pirater som kapar handelsskepp utanför Somalias vatten.

Förmodligen blev soldaterna attackerade av civila som agerade reflexmässigt och utan att tänka i en situation där de blev överlumpade.

Men vems självförsvar är det som vi talar om här? Det här kommer att bli en brännande juridisk fråga!

Läs min artikel på:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/israel-attackerade-ship-to-gaza.html

Juggen sa...

Jag ser inte på vilket sätt Ship to Gaza är opartiska. Läs följande artikel: http://www.dn.se/nyheter/sverige/mehmet-kaplan-landade-pa-arlanda-1.1115400

Kaplan säger ju själv att de är aktivister och har en politisk agenda. Läs på vad Genevekonventionen säger om vilka kriterier hjälporganisationer ska leva upp till, innan ni går i självspinn över vilka som är nazister.

Ta sedan reda på vilka som röstat på Hamas och huruvida de bryter mot Genevekonventionen, även mot palestinier, d.v.s. medborgare i Gaza.

Jerry sa...

Henning Mankell hävdar om att på det fartyg han var på fanns inte ett vapen... rakhyvel...(?!)

Vad visar "fredsaktivisternas" egna video – rakhyvel?
http://www.youtube.com/watch?v=FOGG_osOoVg