Francisco Contreras

kontakt:
francisco@contreras.se
twitter.com/frassecontreras
Podcast Terminal 5
MediaCon



lördag, januari 24, 2009

World Social Forum, 1:a rapporten

Dax igen for World Social Forum, varldens storsta samling av folkrorelser och sociala organisationer. I ar anordnas forumet aterigen i Latinamerika efter Naorobi i Kenya for 2 ar sedan. Och vi ar tillbaka i Brasilien dar forumet foddes. Tidigare har forumet varit i Porto Alegre men i ar ar traffen uppe i nordvastra Brasilien, Belem. Forumet varar i en vecka, mellan den 27 januari till 1 februari, och innehaller kanske det storsta programmet nagonsin i forumsammanhang.

Jag raknar med att det blir kaotiskt och rorigt, som det ska vara i ett forum, natverk fran alla mojliga hall traffas for att putsa till en plattform eller planera nasta varldsomfattande aktivitet.
Ga garna in pa hemsidan for att ta del av programmet.

Sjalv ska jag i egenskap av ordforande i latinamerikagrupperna halla till med ett natverk av europeiska och latinamerikanska folkrorelseorganisationer (bl a Via campasina, Coordinadora andina, MST) Enlazando Alternativas som anordnar traffar och seminarier om frihandelsavtal mellan EU och latinamerika (orattvisa sa klart), migrationen till Europa och villkoren for utan papper, Transnationella bolag i Latinamerika, alternativ till nyliberalism mm. Jag ska vara vara med i en panel om frihandelsavtal.
Extra kul i ar ar att MST, de jordlosas folkrorelse i Brasilien, fyller 25 ar och det ska firas overallt i Brasilien och pa forumet, och ocksa att ursprungsfolksrorelsen mobiliserat over hela kontineneten infor WSF och flaggat med att de i arets forum ska satsa rejalt med seminarier, aktiviteter, demonstrationer.

Inga kommentarer: