Francisco Contreras

kontakt:
francisco@contreras.se
twitter.com/frassecontreras
Podcast Terminal 5
MediaConmåndag, oktober 26, 2009

Gammal skåpmat: Fidels syster CIA-agent

En bra nyhet
- Högern i Uruguay åkte återigen på stryk i president och parlamentsvalen. Vänsterkoalitionen Frente Amplios presidentkandidat, den gamle guerrillero Pepe Mujica, fick ca 48 % av rösterna och var nära att få egen majoritet i parlamentets båda kammare. Högern firade (!) igår med champagne att Mujica inte nådde 50 % i fösta valomgången. Den glada högern är här! 

En dålig nyhet
- Obama informerade idag att USA ska investera ca 46 miljoner dollar för att bygga ut militärbasen Palenquero i Colombia. Utöver denna bas kommer USA även att få kontroll över 5 andra baser i Colombia. Det är Obamas och USA:s bidrag till världsfreden.

Ett skämt och gammal skåpmat
- Juanita Castro, Fidel och Raul Castros syster, även kallad i Latinamerika för Juana la loca, Juana den tokiga, "avslöjade" att hon från de första åren av den kubanska revolutionen jobbade för CIA. I Miami har "nyheten" blivit en stor scoop, men det här är gammal skåpmat. När Juana la loca turnerade runt i Latinamerika på 1960 och 70-talet för att svartmåla Fidel Castro och den kubanska revolutionen och varna för "kommunismen" visste alla att hon gick USA:s ärende. Historik är ju när hon kom hon till Chile för att kampanja mot Salvador Allende.  Det är veckans vad var det vi sa!  

Inga kommentarer: