Francisco Contreras

kontakt:
francisco@contreras.se
twitter.com/frassecontreras
Podcast Terminal 5
MediaConmåndag, september 21, 2009

avgörande timmar-Bildt måste uttala sitt stöd för demokratin i Honduras

Nu kommer avgörande timmar i Honduras. Zelaya befinner inne i den brasilianska ambassaden efter att i två dagar rest in i landet tillsammans med fyra andra personer.  Kuppmakarna överraskades och är nu lamslagna. Hundratusentals människor är ute på gatan för att ge sitt stöd. Dock har helikoptrar börjat flyga över staden. Än så länge har inte militärerna reagerat.

Miguel Insulza, generalsekreterare för De amerikanska staterna organisation OEA, har meddelat att han anländer till Honduras imorgon tillsammans med andra representanter för Latinamerika. Zelaya har i kontakt med TV-stationen 36 och Telesur manat folket att ge sig ut på gatan för att stoppa militärernas och kuppmakarna. Juan Barahona ledare för den nationella fronten Frente Nacional contra el golpe de estado säger att kuppmakarna kommer att falla under den närmaste dagen. Risken finns att kuppmakarna tar till våld. 

Zelaya har uppmanat EU, USA och andra att uttala sitt stöd för demokratin. Han sa också att statscheferna Latinamerika redan gett honom sitt stöd. 

I Sverige måste vi kräva att den svenska regeringen i egenskap av ordförande i EU uttalar sig mot kuppmakarna och till stöd för Zelaya och demokratin i Honduras. 

Imorgon MANIFESTATION till stöd för demokratin i HONDURAS
kl 17.00 Mynttorget utanför riksdagen

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja ! Du också sprider dina lögner och skitsnack om Förädaren Zelaya.
Han kommer aldrig att återinsättas som president igen. Han ska åtalas för sitt föräderi han har gjort mot folket i sitt FD, land.
Ner med Zelaya.
Leve det Honduranska folket.
Vivla la Paz.
Det enda rakryggade och stolta folket i latinamerica som vögrar att bli Chaves Marionetter.

Anonym sa...

Allt gick lugnt till i Tegu idag. Folk gav sig hemåt efter lunch. Utegångsförbud sedan kl 16. Inget syns röra sig på gatorna just nu. Några hundra Zelaya-anhängare sägs vara vid ambassaden men inte tusentals. Folk jag talat med tror att det kommer att gå städat till i morgon och jag hoppas de har rätt.

El Zorro sa...

Att stödja kuppmakarna är att stödja fascism. Ett stöd till den folkvalde presidenten Zelaya är ett stöd till demokrati. Så enkelt är det, herr anonym