Francisco Contreras

kontakt:
francisco@contreras.se
twitter.com/frassecontreras
Podcast Terminal 5
MediaConsöndag, februari 03, 2008

För fred i Colombia, hård strid på gatorna imorgon måndag

Den colombianska regeringen och extremhögern kommer imorgon måndag att demonstrera mot FARC och till stöd för Uribes krigspolitk s k "demokratisk säkerhet". Demonstration är en del i en mediastrategi för att återta initiativet efter Uribes hårda nederlag den senaste tiden, från krisen med paramilitärerna och de många högerpolitiker inblandade i allianser med paramilitärerna till FARC:s frigivning av de två politikerna med stöd av Hugo Chavez.
Demonstrationer kommer även anordnas i många andra länder såsom USA, Frankrike, Spanien.
Även i Sverige har ambassaden tillsammans med colombianer boende i Sverige kallat till demonstration. Enligt reportern Dick Emanuelsson handlar det om ett spionnätverk av personer organiserade i "Ett Nätverk av 100 000 vänner till Colombia". Nätverket var ett av de första dekreten som Uribe beslutade om när han tillträdde som president i augusti 2002 för att lokalisera, registrera och peka ut alla de colombianer som flytt från den statliga terrorismens helvete i Colombia som "terroristagenter". Även svenskar pekas ut av Uribes säkerhetsagenter på ambassaden.
Fackföreningar, den politiska vänstern, människorättsrörelsen och hela den sociala och folkliga rörelsen har genomskådat spektaklet och anordnar egna demonstrationer med uppmaning om en politisk lösning av den svåra konflikten och för fred i Colombia. I Stockholm anordnas en demonstration för fred och mot Uribes krigspolitik på MEDBORGARPLATSEN MÅNDAGEN DEN 4 FEBRUARI KL. 16.00

Inga kommentarer: