Francisco Contreras

kontakt:
francisco@contreras.se
twitter.com/frassecontreras
Podcast Terminal 5
MediaConmåndag, februari 18, 2008

"Palestina förklarar sig självständigt", tänk om...

"Stämningen i Palestina började närma sig eufori på lördagskvällen. En kakafoni av tutande bilar klädda i palestinska flaggor ljöd längs huvudgatorna, smällare fyrades av och musiker i palestinska folkdräkter stämde upp till dans. De som hade råd att slå på stort åkte i långa limousiner och längs vägen och på balkongerna stod lyckliga palestinier och vinkade. Ryktena har snurrat ett tag nu och på lördagen bekräftade Palestinas premiärminister det som många väntat på: Palestina förklarar sig självständigt på söndag. En deklaration som väntas få stöd av USA och majoriteten av EU-länder.

Självständighetsförklaringen sker nästan nio år efter att FN tog över den administrativa ledningen av Palestina. Nato hade dess förinnan trängt ut de israeliska styrkorna ur landet för att hejda den etniska utrensningen av Palestinier.
- Sverige kommer att erkänna Palestina i mars, sedan utrikesnämnden hörts. Det säger utrikesminister Carl Bildt till TT. "

Byt nu Palestina mot Kosovo, Palestinier mot Kosovoalbaner och israeliska mot serbiska. Där har vi skillnaden i den rådande världsordningen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket intressant liknelse. Tack!