Francisco Contreras

kontakt:
francisco@contreras.se
twitter.com/frassecontreras
Podcast Terminal 5
MediaCon



onsdag, maj 16, 2007

Reinfeldt åker inte runt och pekar fingret

En sak är säker, vår statsminister tar sig inte över Atlanten för att peka finger på kompisen Bush. Varför förstöra en kul resa till USA med mänskliga rättigheter, Irakkriget, Guantanamo, dödsstraff och annat elände när man kan prata om "jovialiska" saker, typ att gilla varandras ledarskap. Som Reinfeldt uttrycker det "Han har kraft och ledarskap. Han skojar, han är rolig, han är lättsam. Det är en person med närvaro och bred kunskap". Bästa kommentaren från vår icke-peka finger statsminister är hans uppskattning för Bush "ledarskap i klimatfrågan". Surrealismen har sina roliga sidor.

Om något i USA-besöket kommer att sätta sina spår så är det att Reinfelft ger "politisk turism" en ny innebörd, typ mer vänligare och harmonisk.

Och journalisterna visar sin uppskattning, Eriksson på Svd "Och det var en vacker dag för att tala väder i Washington. Himlen var klarblå och det doftade av rosor från trädgården utanför Ovala rummet" och så Albons på DN "Vita husets trädgårdar doftade av nyutslagna blommor, fåglar kvittrade och ekorrar sprang mellan gräsmattorna och den numera bilfria Pennsylvania Avenue".

Himla trevligt, Kina nästa?

Inga kommentarer: