Francisco Contreras

kontakt:
francisco@contreras.se
twitter.com/frassecontreras
Podcast Terminal 5
MediaCon



fredag, januari 13, 2006

USA vill dra in FN i kommande attack mot Iran

Rubrikerna i media aviserar om att en ny FN-kris är på ingång, återigen är det USA som hotar med attack mot ett land i mellanöstern. USA använder sig igen av samma motiv och hot om repressalier som mot Irak och diktatorn Saddam Hussein för 3-4 år sedan och som utmynnade i krig och ockupation som fortfarande inte tar slut, med enorma förluster i liv, resurser och infrastruktur för Irak.

Upptrappningen och internationaliseringen av konflikten följer liknande mönster som mot Irak. Vi borde dock vara mer på vår vakt denna gång. Tyvärr verkar det s k internationella samfundet spela efter USA: s melodi.

Wayne Madsen journalist och forskare från USA skriver i en rappport att underrättelsetjänsten och militära källor i USA och Europa uppger att USA förbereder ett anfall mot militära och nukleära installationer i Iran. Det allra viktigaste bombmålet kommer att vara Bushehr kärnreaktor. Andra bombmål är en rad militära mål och flygbaser.

Wayne Madsen anger att Fort Rucker i Alabama har order från Pentagon att stå förberedd att ta emot 50-60 000 rekryter som kommer att placeras ut för strider i Iran.

Turkiet som NATO-land spelar en nyckelroll, men har trots upprepade påstötningar från CIA, FBI och Condoleezza Rice lovat Putin att turkiska baser ej får användas av USA vid en attack mot Iran. Polen, också ett NATO-land, redan lämnat försäkringar till försvarsminister Donald Rumsfeld att Polen stöder ett anfall.

Europeiska underrättelsekällor uppger att Rysslands beslut att stänga av gasledningerna till Ukraina var en tydlig varning till länderna som kan tänka sig alliera sig med USA i konflikten och stödja en attack mot Iran.

USA:s kommande manöver är att dra in FN i konflikten, säkerhetsrådet har redan nämnts av ett flertal länder, bl a Sverige, och krav på Irans underordning krävs av både EU och Japan.

Är det återigen dags för nya mobiliseringar mot USA:s krigspolitik?

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket intressant analys måste ajg säga....