Francisco Contreras

kontakt:
francisco@contreras.se
twitter.com/frassecontreras
Podcast Terminal 5
MediaConlördag, augusti 21, 2010

rasistiska utspel från FP måste bemötas hårdare

Nu går även liberaler till attack mot FP:s populistiska och kvasirasistiska utspel mot utlandsfödda. Enligt folkpartisten förstärker FP:s utspel om burka, språktest och lägre ersättningar för utlandsfödda "bilden av att Folkpartiets ledning fiskar i grumligt vatten och spelar på främlingsrädsla" Man undrar varför den här killen är kvar i det partiet som vid sidan av SD är det som ständigt misstänkliggör invandrade och utlandsfödda.

Bra att han säger ifrån men det räcker inte, långt ifrån, vi måste bemöta de på gator och torg. Inga röster på vår bekostnad!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är själv invandrare och fattar inte vad du har emot språktest för medborgarskap? Den som vill delta i landets styre, eller klara sig själv måste kunna språket. Eller tillhör du dem som aldrig ställer krav på någon?

Anonym sa...

FP har verkligen förvandlats till ett populistiskt parti. Integrationsfrågor förs fram lagom till valdagen men partiet har nu förverkat all sin trovärdighet.

Personligen anser jag dock att språktest är något som bör införas.
För att man ska kunna förstå sina rättigheter, bli förstådd och framför allt, att kunna få ett jobb, så kräver det att man pratar språket. Numera är det så pass illa så att MP gör reklam för sig själva på arabiska.
I Göteborg så är t ex somaliska kvinnor fast i ett bidragsberoende eftersom man i vissa fall med flit misslyckas på SFI(Svenska För Invandrare). Då stannar man kvar bland bidragen. Medborgarskapet är redan säkrat, så varför mista gratis inkomst?

Det är egentligen väldigt enkelt: Kan du inte språket kan du inte bli en del av samhället. Blir inte språktest ett krav för medborgarskap så finns en överhängande risk för att vi allt mer kommer att se "samhällen i samhället", dvs, små områden där alla tillhör en viss nationalitet. Det möjliggör att en stor del av dessa aldrig någonsin kommer att bli en del av Sverige.

P.S. Ger blanka fan i burkaförbud och det där andra förslaget om indragna bidragsdagar.

frasse sa...

ingen emot att vi ställer krav, vi medborgare har både rättigheter och skyldigheter MEN poängen med FP:s utspel är att misstänkliggöra. Utlandsfödda bär inte burka, det är inget problem för 99 % av oss. Varför ska vi ha lägre föräldrapenning och löner, för att vi inte är föda i SVeariket?

Anonym sa...

Det Nyamko Sabuni sa var inte att utlandsfödda ska ha lägre föräldrapenning, utan att det inte är rimligt att du om du flyttar till Sverige får full föräldrapenning för en femåring som fötts någon annanstans. Det är kontraproduktivt för kvinnors och barns väg in i samhället, och inte särskilt rättvist heller. Föräldrapenning är främst till för den som har en bäbis, invandrare eller ej.

Du verkar ha läst den felformulerade ingressen och sedan struntat i att läsa hela artikeln. Ibland är det bättre att läsa mer och skriva mindre, påstår jag.

Vidare tycker jag också att språktest är en bra idé - de tillämpas av de flesta västerländska länderna utan att alls ifrågasättas.

Rasism är ett ord som är starkt och ska användas varsamt. Kolla gärna vilket lexikon som helst och kom sedan tillbaka och säg att du har belägg att kalla förslag om språktest och indragen föräldraförsäkring för förskolebarn för rasistiska.