Francisco Contreras

kontakt:
francisco@contreras.se
twitter.com/frassecontreras
Podcast Terminal 5
MediaContisdag, augusti 05, 2008

häxjakt på exilcolombianer

Regimen i Colombia har tagit efter Bush-administrationen och dragit igång en omfattande och internationell häxjakt på "terrorister", dvs på exilcolombianer och andra som motsätter sig Uribe. I media utpekas parlamentariker, biståndsarbetare, mr-aktivister som terrorister och FARC-medlemmar. Förra veckan häktades en spanjorska från mr-organisationen OSPPAL för påstådda förbindelser med gerillan. Igår pekades ut två fd italienska parlamentariker som gerillamedlemmar. I Schweiz och Danmark pågår samma häxjakt

Men även Sverige utsätts nu för samma jakt. Föreningen Jaime Pardo Leal, som organiserar exilcolombianer, anklagas av Uribe och högerregimen för att vara en del av FARC. Föreningens ordförande Cecilia Calero säger att hon inte är förvånad över detta. "Snarare är det så att regimen i Bogota under det senaste decenniet har irriterats över att vi colombianer i Sverige, som tvingats i exil på grund av en statlig och paramilitär terrorism, inte håller klaffen inför deras hot".

Det skamliga är att den svenska statsmakten och medierna inte låtsas om anklagelserna och förföljelserna. SÄPO säger i en kommentar att de känner till att det finns colombianer i Sverige som sympatiserar med gerillan men att de bedömer att de inte gjort något olagligt. Men inte ett ord om att en främmande makt pekar ut flyktingar. Hade det varit ex. Iran hade löpsedlarna varit gigantisk stora, samma sak för regeringen och politikerna som inte rört ett finger för att stoppa Uribes förföjelser av exilcolombianer. Det är skandalöst!

Inga kommentarer: