Francisco Contreras

kontakt:
francisco@contreras.se
twitter.com/frassecontreras
Podcast Terminal 5
MediaConmåndag, september 03, 2007

Detta hände i Irak under Bildts "försoningsturné"

Carl Bildt säger att han i Bagdad inte hörde eller såg nånting och har därför svårt att bedöma om det råder en väpnad konflikt i Irak. Det låter märkligt av en utrikesminister som hyllas som påläst och välinformerad. Helgens krigsrapporter visar att intensiteten i konflikten bara ökar. Medan Bildt skålade med den irakiske utrikesministern hände detta i Irak:

67 irakier dödades och 35 skadades i olika attacker i Bagdad, Kadhamiya och Yarmouk. Det rapporteras att USA-soldater dödade åtta s k misstänkta. Att en klusterbomb kvarglömt från USA:s invasion 2003 exploderade i Mosul och dödade en kvinna och skadade tre barn. En självmordsattack i Taji dödade två irakiska soldater och skadade åtta. En polisman och en soldat sköts ner i Riyadh och sex lik hittades i Diwaniya. I Wassit hittades även där sex lik och en polisman dödades och en skadades. I al-Hourah dödades en privatsoldat och tolken skadades, bägge anställda av USA-armén. I Hilla attackerades ett hem tillhörande USA Scorpion Force. I Iskandariya exploderade en bomb med ett tiotal skadade, alla medlemmar i shiitiska partiet SII. En kapten från den irakiska armén och medlem i det shiitiska partiet Dawa party utsattes för en attentat. 16 personer häktades och 14 misstänkta al-Qaeda-medlemmar dödades av USA-trupper. 10 medlemmar i Soldiers of Heaven dömdes till döden och 394 dömdes till fängelse för uppror mot USA och irakiska trupper.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fast mer exakt, hur hade du tänkt dig att Bildt skulle befinna sig på de platserna samtidigt?

Robert sa...

Jag ska ta och gå ner till affären här nu om en kvart. Om jag inte ser något läskigt under den tiden kan ni vara säkra på att läget är stabilt och under kontroll i Irak.
Robert - Södermalm.

Henrik Sultan sa...

Oj, det var mycket som hände under tiden... Man kan inte låta bli att bli imponerad av den blindhet som finns i världen om kriget...

frågan är hur mycket värre det kommer bli när invasionen av Iran tar fart...