Francisco Contreras

kontakt:
francisco@contreras.se
twitter.com/frassecontreras
Podcast Terminal 5
MediaCon



onsdag, augusti 01, 2007

DN:s vassa analys om Irak

Nog för att DN har sina roliga sidor men det här tar priset

Här kommer två roliga utdrag som visar på DN:s vassa analysförmåga

"Och även om det var fel att starta kriget, även om Bushadministrationens handhavande av hela situationen varit en katastrof, finns det ingen som tjänar på att amerikanerna lämnar ett kaos efter sig i Irak".

- Nej, just det. Det är bara irakierna som vinner på att ockupationen upphör. Ge USA 10 år till så kommer hela Irak att försvinna i stället, och då har vi ett problem mindre.

"Och frågan är hur en kraftfull politik ska kunna utformas när USA:s handlingsutrymme inskränks av kongressens allt hårdare krav på en truppreträtt, krav som visar att det nära nog är omöjligt för en demokrati att föra krig utan folkligt stöd".

- ok, jag fattar. Det är kongressens allt hårdare krav och demokratin som ställt till det i Irak. Kraftfull politik är vad som saknas, Yeah right

1 kommentar:

Fredrich Legnemark sa...

Rubbat, alltså vad de egentligen säger, eller försöker göra gällande är att:

Bush (och DN) hade fullständigt fel beträffande i princip alla anledledningar till krigsföring, Bush misslyckades även med planerandet samt verkställandet av kriget och även ockupationen, men bortse från vårt urusla track record och lita på oss när vi säger att om inte USA fanns där, då jävlar hade det varit kass.

Jag köper det inte, faktum är att alltihopa börjar låta som de sista utgåvorna av Signal under andra världskriget, snart börjar det längtas efter hemliga vapen som ska rädda "saken"